Min story

Jag är born and raised i Täby och flyttade som ung omkring en hel del i Stockholm, Söder, Vasastan/Norrmalm, Sandsborg, Hägersten mm.

Jag har haft många olika jobb inom många olika branscher, men hamnade på 90-talet inom internet och digital-tv-svängen när det var nytt och det var superkul! När den bubblan sprack lite så blev det så att jag och min familj flyttade ner till Småland, jag var just då mammaledig.

I Småland visade det sej inte vimla av jobb på den tiden, så jag började läsa en snabbutbildning till undersköterska och hamnade i en helt annan värld när jag började jobba i hemtjänsten på landsbygden. Det var en väldigt stor skillnad mot att ha vistats i den flashiga internet-svängen, men så intressant och roligt, och vilka karaktärer jag träffade! Här blev jag kvar ett par år, men kände sen att jag måste vidare och började plugga till socionom.

Som färdig socionom har jag sedan jobbat vidare som biståndshandläggare, chef på olika ställen och som myndighetschef, som var något av det roligaste jag har gjort. Jag älskade den juridiska sidan och tolkandet av lagtexter, och diskussioner med andra juridiskt kunniga. Tyckte också mycket om att vara chef när jag kunde stötta och utmana medarbetarna att utvecklas vidare och våga prova nya saker.

Har efter det sedan också provat på att jobba på ett privat företag som riktar sej främst mot kommunala kunder och där jobbat mest med system för schema och vikariebokning, men också med processer för schemaläggning och bemanningsoptimering.

Nu konsultar jag med egen firma och riktar mej naturligtvis främst mot kommuner, eftersom jag har en bred erfarenhet från framför allt äldreomsorgen. Jag känner att jag har möjlighet att hjälpa till med en hel del vad det gäller förbättringar, förändringar, stöttning av chefer och personal. Jag har ju också har klämt in en certifiering som coach och har jobbat en hel del med det, riktat främst mot kommunala chefer. Det är också fantastiskt roligt.

Jag tycker att den kommunala verksamheten är viktig och att det är viktigt att vi använder våra skattepengar på bästa vis. Det är lika viktigt att vi skapar arbetsglädje för alla yrkesgrupper inom verksamheterna. Dessutom tycker jag att det är viktigt att skapa rättssäkerhet för medborgarna och se till att alla insatser sker med samtycke från individen.

Hör av dig! Ser fram emot många fler roliga samarbeten!